Yogi, groen en geinig

Stichting Vrolijke Papegaai
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 424
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Yogi, groen en geinig

Bericht door Bestuur SVP » juni 6, 2019, 3:58 pm

Mooie Yogi is onlangs bij ons in de opvang gekomen. Het is een edelpapegaai die uit het ei gekropen is op 1 januari 2012, dus nu 7 jaar jong is. Yogi is een knappie en een snelle leerling. Hij geniet al van de heerlijke pellets en andere lekkere hapjes, kan het prima vinden met de andere papegaaien, is een lekkere kletskous ("hallo", "kiki", "toet toet" en dat is nog maar een heel klein deel van zijn repertoire) en natuurlijk ook een eigenwijsje. Want hij vindt dat hij nog op de schouder mag zitten, dat hij nog aan tafel mag meeëten en dat hij de dienst uit maakt. Misschien ligt het ook wel een beetje aan zijn naam? Want een yogi is een beoefenaar van yoga, iemand die zijn lichaam en geest onder volledige controle tracht te brengen. Alleen heeft onze Yogi dit niet helemaal goed begrepen, want hij probeert dus vooral lichaam en geest van "zijn" mens onder volledige controle te krijgen :lol: . Maar helaas, Yogi, dat is bij een Vrolijke papegaai allemaal niet zo, daar worden wat meer grenzen gesteld ;). Daar moet hij even aan wennen, maar dat lukt 'm wel, hoor! Hij is er slim genoeg voor.

Yogi is echt grappig, want zijn lievelingsspeelgoed is ... een autootje! Vandaar dus ook het "toet toet" dat regelmatig uit zijn snaveltje te horen is :D . Al met al een geinige, mooie jongen die vast en zeker een mensenhart volledig gaat veroveren!
:edel-papegaai

De foto is wat onscherp, maar scherp genoeg om te zien wat een mooie jongen Yogi is, toch?Afbeelding

Nieuwsgierig en leergierig, dat is slimme Yogi!
Afbeelding

Welkom, mooie jongen, geniet van je relaxte Vrolijke leven!

Eleni
Berichten: 1
Lid geworden op: september 5, 2019, 5:59 pm

Re: Yogi, groen en geinig

Bericht door Eleni » september 5, 2019, 6:01 pm

Ik kijk er naar uit je zaterdag te ontmoeten schattigaard!

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 424
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Yogi, groen en geinig

Bericht door Bestuur SVP » september 22, 2019, 12:44 pm

Yogi heeft al snel zijn logeerkoffertje mogen inpakken, want sinds een paar weken is hij uit logeren en de eerste berichten zijn heel positief. Hij is vrolijk, gezellig en - af en toe - luidruchtig. Want tja, als je het zo naar je zin hebt, moet je dat wel laten weten ook natuurlijk! Hij kletst en fluit en amuseert de mensen om hem heen. Yogi is nog jong, dus heerlijk speels en energiek. En daar krijgt hij bij zijn logeergezin ook alle ruimte voor, letterlijk en figuurlijk. Soms vervalt hij nog heel eventjes in "oud" ongewenst gedrag, maar het logeergezin weet daar goed mee om te gaan, dus dat wordt minder en minder. Onze Yogi moet maar erg zijn best blijven doen, want lijkt zijn gouden speelboom te hebben gevonden!

Het logeercontract wordt ondertekend
Yogi adoptie.jpeg
Zet 'm op, mooie jongen, zet je beste pootje voor!
Yogi mooi.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Plaats reactie