Stoere Sanza in de herkansing

Alles over papegaaien en wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 460
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Stoere Sanza in de herkansing

Bericht door Bestuur SVP »

Soms moeten mensen besluiten nemen, waarvan ze nooit hadden gedacht die ooit te moeten nemen. Heel verdrietig, heel akelig, heel noodzakelijk soms. Dat is het geval bij de vorige eigenaars van grijsje Sanza, die weer terug bij ons in de opvang is. Dat ligt niet aan Sanza, dat ligt niet aan de vorige eigenaars, dat is dikke vette pech voor iedereen :( . Aan ons de schone taak om voor Sanza weer een heerlijk (t)huisje te zoeken.

Dat moet niet moeilijk zijn, want wat is dat een lief meisje! Er zit geen kwaad bij, ze weet niet wat bijten is, ze past zich heel makkelijk aan, ze kan met iedereen (andere papegaaien, honden, katten, kippen en niet te vergeten .... mensen) heel goed opschieten, ze is dol op pellets en andere lekkertjes en ... op sloooooopen! Stapt op stok probleemloos op, op de hand ... achteruit :lol: .Heel intelligent, humoristisch en gezellig aanwezig. Een geplukt pluisbuikje en een vertederend koppie. Een schatje van het bovenste water, die Sanza'tje :grijze-roodstaart .

Sanza is een popje van ruim 30 jaar. We weten de leeftijd niet precies, want is een paar jaar geleden bij ons gekomen vanuit een situatie waar ze weg moest omdat de verzorging niet optimaal was. Na een tussenstop elders kwam ze bij ons terecht en kreeg na een poosje een geweldig adoptiegezin, die - heel begrijpelijk - halsoverkop voor haar gevallen waren. Wat hebben ze van elkaar genoten! Nou, zó'n plekje zoeken we dus opnieuw voor haar. Als je Sanza in je huis en je hart opneemt, dan mag je je handjes dichtknijpen! En lieve Sanza zal je er heel dankbaar voor zijn en er intens van genieten!

Juffertje-in-het-groen
Afbeelding

Sloooopuh ... dat is Sanza's grootste hobby :D
Afbeelding

Afbeelding

Natas229
Vrijwilliger SVP
Berichten: 115
Lid geworden op: oktober 19, 2018, 9:40 am

Re: Stoere Sanza in de herkansing

Bericht door Natas229 »

Ahhhhhh wat een lieverd!
Hopelijk vind ze snel een nieuw gouden stokje.
Groetjes van Natasja
Luciano :grijze-roodstaart

AnneMarie-Caique1
Berichten: 19
Lid geworden op: december 18, 2017, 7:18 am

Re: Stoere Sanza in de herkansing

Bericht door AnneMarie-Caique1 »

:zwartmasker Hoop dat je gauw een forever home vind Sanza. :zwartmasker

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 460
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Stoere Sanza in de herkansing

Bericht door Bestuur SVP »

We doen ons best, om dat gouden stokje te vinden, en Sanza al helemaal. Want die slimme stoere meid is aan het logeren :D . De omschrijving van het karakter van Sanza sprak het logeergezin al erg aan, maar toen ze eenmaal kennis met elkaar gemaakt hadden, was het helemaal raak. Dat grijze griezeltje mocht haar logeerkoffertje gaan inpakken!

Sanza is een malle, Vrolijke dame die duidelijk laat merken dat ze aanwezig is: ze kletst honderduit, ze doet veel buitenvogels na maar ook honden :lol: , fluit en imiteert geluiden van magnetron tot een achteruitrijdende vrachtauto. Sanza zit wat dat betreft vol verrassingen, want telkens komt er weer iets nieuws om de hoek kijken. Met Sanza in huis verveel je je nooit ... en de buren ook niet :D . Al is het maar omdat je ontzéttend uit moet kijken dat ze niet begint te slopen, bij voorkeur aan de antieke kast of de houten plafondbalken. Want da's natuurlijk nog veel leuker dan een tak of een kartonnetje of zo 8-) . Kortom, Sanza is gezellig! Dat ervaart het logeergezin nu ook en ze vinden het geweldig! De berichten die we over Sanza krijgen, zijn ronduit juichend. Dus dat klinkt hoopvol ;-). Sanza kan het ook prima vinden met Macho, het grijsje dat ook van ons geadopteerd is. Ze gaat mee naar buiten, op visite, boodschappen doen en vindt alles cool. Stoere lieve Sanza!

Sanza (links) in gezelschap van Martje en logeergezin, bij het tekenen van het contract
Afbeelding

Doe je best, mooie meid, want dat zou wel eens een gouden stokje op kunnen leveren :) Afbeelding

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 460
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Stoere Sanza in de herkansing

Bericht door Bestuur SVP »

Het zal waarschijnlijk niemand meer verbazen: Sanza is geadopteerd! Vanaf de eerste kennismaking was het gelijk duidelijk, dat er een hele harde wederzijdse klik was tussen Sanza'tje en het adoptiegezin. Sanza, toch soms een beetje terughoudend, heeft zich helemaal gegeven aan haar nieuwe mensen en is overduidelijk heel gelukkig. Ze doet ook leuke dingen, heeft een gezellig lief maatje (grijsje Macho, ook van ons geadopteerd) en heeft ook de buren op haar hand, omdat ze zo gezellig commentaar zit te geven als zij voorbij komen :lol: . Sanza plukt al zolang we haar kennen, maar zelfs dát is zich aan het herstellen, het lieve meisje heeft nog nooit zo lang een grijs jasje aan gehad over haar blote buikje. Heerlijk als een opvangertje van ons zo goed terecht komt, als er zoveel van haar gehouden wordt en als ze overduidelijk zo gelukkig is!

Afbeelding

Het ga je goed, mooie, lieve Sanza! Maar daar hebben we álle vertrouwen in.

Plaats reactie