Ons setje Sino & Pelle, de allerbeste vriendjes

Stichting Vrolijke Papegaai
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 463
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Ons setje Sino & Pelle, de allerbeste vriendjes

Bericht door Bestuur SVP »

Wat er tussen onze twee opvangertjes Pelle en Sino is gebeurd, is héél uitzonderlijk en zo lief! Vanaf dag 1 dat zij elkaar ontmoetten bij hun opvanggezin, zijn ze de allerbeste vriendjes! Dat is echt een ontmoeting van gelijkgestemden. Witvoorhoofdamazonemeisje Pelle en grijze roodstaartventje Sino zijn onafscheidelijk en heel gelukkig met elkaar. Niet op een hormonale manier, maar gewoon, als maatjes en vrienden.

Dit is onze mooie lieve Pelle
Pelle bloesem profiel.jpg

Papegaaien sluiten over het algemeen niet zo snel echt vriendschap met elkaar. Natuurlijk hebben ze het bijna altijd gezellig met elkaar, communiceren ze met elkaar, houden ze elkaar gezelschap. Maar echt innige vriendschap (zonder sexuele bedoelingen), dat gebeurt maar heel zelden en is zó ontroerend om te zien. We kennen bij SVP de setjes Okkie & Jelle, Kasper & Pippi en daar houdt het zo'n beetje mee op. Maar nu hebben we dus ook Sino & Pelle! Ze zijn lief tegen elkaar, zitten lekker dicht bij elkaar, poetsen elkaar, maar blijven ook lief tegen de andere vogels en de mensen. Ze stappen nog net zo netjes en braaf op, laten zich makkelijk scheiden en gaan niet naar elkaar zitten schreeuwen als ze even op verschillende bomen zitten. Maar zijn daarna weer blij elkaar te zien. Ideaal dus, want hun vriendschap is daarmee alleen maar leuk en lief en niet lastig of "bezitterig". Daaruit blijkt ook wel dat de hormonen geen rol spelen. Het zijn gewoon soulmates!
:blauw-groen :grijze-roodstaart


En dit lieve mooie Sino
IMG_20200416_134417.jpg

Natuurlijk hebben we ook informatie over allebei de knappe, makkelijke lieverdjes apart. Lees hier de individuele beschrijving van Sino viewtopic.php?f=31&t=4489 en hier van Pelle viewtopic.php?f=31&t=4483.


En samen vormen ze dit lieve vriendenstel
WhatsApp Image 2020-05-28 at 19.18.27.jpeg

En soulmates zoals Sino en Pelle ... haal je niet uit elkaar! Dat wil je niet op je geweten hebben. Wij niet in ieder geval! Dus we gaan ons best doen om Pelle en Sino samen te plaatsen en dus niet uit elkaar te halen. Normaal gesproken plaatsen we nooit twee papegaaien tegelijk, omdat het adoptiegezin 1 op 1 een band met een vogel moet opbouwen. Maar deze twee lieverds zijn zo braaf en makkelijk, dat we verwachten dat dit ook moet lukken als ze met zijn tweeën komen. Immers, er is ook prima mee om te gaan, als je 1 voor 1 met ze bezig bent. Dus daar verwachten we geen problemen mee. Vandaar dat we deze twee o zo verschillende vogels als een setje beschouwen en ook als setje gaan plaatsen!

Je zal maar graag 2 papegaaien willen hebben die vriendjes met elkaar zijn en deze 2 kanjertjes in huis en hart mogen opnemen! Daar gaan we ons uiterste best voor doen, lieve Pelle en lieve Sino. Want jullie twee, dikke vriendjes, gaan niet meer uit elkaar, als het aan ons ligt.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 463
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Ons setje Sino & Pelle, de allerbeste vriendjes

Bericht door Bestuur SVP »

Dat ons setje Sino & Pelle de harten stolen van meerdere potentiele nieuwe baasjes en daarbij logeerhuizen was voor hen natuurlijk prachtig, ze konden kiezen! :D Samen pakten zij hun logeerkoffertjes en gingen zij met enthousiasme naar hun logeeradres, waar ze met open armen werden ontvangen.

Inmiddels zijn zij enkele weken uit logeren en voelen ze zich al aardig op hun gemak. Even wennen, even aftasten, maar vooral heerlijk genieten. Het is jullie allebei zo gegund, lieverdjes. Zo bijzonder dat er tussen jullie een bijzonder vriendschap geboren is en dan ook nog eens samen bij mensen waarvan jullie onvoorwaardelijk de harten hebben gestolen. Geniet nog maar lekker van de logeerpartij en wie weet, hoe lang jullie blijven mogen ….

Informatie over Sino vind je hier:
viewtopic.php?f=31&t=4489
Informatie over Pelle vind je hier:
viewtopic.php?f=31&t=4483
Plaats reactie