blauwgele Tiko, helemaal geïntegreerd

Stichting Vrolijke Papegaai
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 461
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

blauwgele Tiko, helemaal geïntegreerd

Bericht door Bestuur SVP »

In het Omnium woonde ook blauwgele ara Tiko, een popje (!) van 2009 of 2010, dus nu 10 of 11 jaartjes jong. Tiko was er één van de drie grotere papegaaien, de "drie musketiers" (ara Kukel, kaketoe Tweety en Tiko) . Net zoals de echte 3 musketiers is Tiko een dappere dodo, die zich probleemloos aanpast aan haar nieuwe Vrolijke leventje in de opvang. Het opvanggezin is eigenlijk zelfs een beetje bang om een saai verhaaltje over haar te vertellen, want .... het gaat allemaal zó goed en probleemloos!

Tiko vindt het maar al te gezellig om bij de mensen te zitten!
Tiko nootje op knie.jpeg

Met Tiko gaat het dus super goed in de opvang, ze is een heel lieve ara en kan ook goed met de andere papegaaien van het opvanggezin overweg, geen treiterkont, zeg maar. Vooral Tica is haar beste vriend, Tica is een geelvleugel ara man, dus dat is lekker verwarrend. Tiko het arameisje en Tica de arajongeman, pfffff, hoe krijgen we die twee bij elkaar geplaatst :shock: . En dan ook nog eens de allerbeste vrienden worden, vanaf de eerste dag dat ze elkaar zagen! Maar dat is natuurlijk wel heel erg leuk, om die twee grote mooierds dik bevriend te zien! Ze geven elkaar een paar keer per dag lekker even een koppiekrauw en dan gaat Tiko weer naar haar eigen plekje in de boom terug.

Twee groooote vrienden!
Tiko en Tica.JPG
Tiko is goed overgestapt op de pellets maar ook een nootje, appel, mandarijn of ander groente en fruit vindt ze lekker, evenals cedernoten, palmpitten, walnoten en amandelen. Gelukkig maar dat ze dat allemaal zo lekker vindt, want ze lijkt een zadenallergie te hebben en ook banaan reageert ze niet zo goed op. Dat krijgt ze dus niet, maar gelukkig zijn er nog héél veel andere heerlijke en gezonde gaaiensnacks! Ze stapt goed op de stok op maar ook op de hand is geen probleem voor Tiko. De boom slopen (die voornamelijk van wilgenhout is gemaakt), vindt ze helemaal geweldig; zo blijft het opvanggezin lekker door klussen om de boom een beetje compleet te houden :lol: . Douchen vindt ze niet super geweldig maar ondergaat het wel gelaten en protesteert niet. Ook op de buggy kijkt ze geïnteresseerd om zich heen en gaat er niet af. Ook buiten in de boom geniet ze met volle teugen. Tiko is heel leergierig, slim en soms een beetje neus. Ze kan heel goed zwaaien, rondjes draaien, apporteren, kusjes geven en haar vleugels omhoog steken als je het vraagt.

Wat is ze prachtig, onze Tiko!
tiko.jpg

Lieve mooie makkelijke Tiko, wat zijn we blij dat je bij ons gekomen bent en dat je zo geniet van je Vrolijke leventje. Welkom, lieve meid!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
BrittB
Berichten: 14
Lid geworden op: april 10, 2018, 11:53 am

Re: blauwgele Tiko, helemaal geïntegreerd

Bericht door BrittB »

Hi Allemaal,

Wij zijn sinds vandaag het trotse logeergezin van Tiko.
Vandaag hebben we haar op mogen halen bij Adri en Conny en moest ze helaas afscheid nemen van Tica.
Maar ze heeft de autoreis goed doorstaan en kwam heel nieuwsgierig in haar nieuwe huisje binnen. Ze klom heel enthousiast op haar transportkooi en na even wat rond gekeken te hebben, stapte ze netjes op en kon ze in de boom waar ze lekker het overzicht had.
Daar heeft ze even rustig rond zitten kijken waarnaar een uitgebreide poets sessie volgde om al haar veren weer netjes in de plooi te krijgen.

Hierna lekker nog even buiten in het avond zonnetje gezeten samen met Sino. Sino die moet even wennen aan de nog onbekende Gaai in huis, maar dat gaat vast goed komen. Tiko vind het allemaal prima was Sino doet. Alleen z’n onverwachtse schreeuw schudde haar even wakker toen ze lekker in het zonnetje zat 🙈.

Ook liet Tiko duidelijk weten dat een stukje paprika niet onder haar favorieten viel en gooide deze heel nonchalant weg. Een stukje appel daarentegen vond ze heerlijk en nadien liet ze haar kopje lekker hangen om heerlijk gekroeld te worden.

Toen het tijd was om te gaan slapen ging ze rustig in haar nieuwe kooi zitten. Keek even rond maar was denk ik erg moe van alle nieuwe indrukken.
Al met al een geslaagde eerste kennismaking!
Ik zal jullie de aankomende weken op de hoogte houden van hoe Tiko het doet tijdens haar logeerpartijtje!

Heel veel liefs van ons.
:ara-blauwgeel Tiko & :edel-papegaai Sino
Gebruikersavatar
BrittB
Berichten: 14
Lid geworden op: april 10, 2018, 11:53 am

Re: blauwgele Tiko, helemaal geïntegreerd

Bericht door BrittB »

F90D21F1-C728-44F5-BD27-DE0E63932C33.jpeg
A9E0F9DF-A552-41B2-A934-70D2F67B61F6.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
BrittB
Berichten: 14
Lid geworden op: april 10, 2018, 11:53 am

Re: blauwgele Tiko, helemaal geïntegreerd

Bericht door BrittB »

Hi Allemaal,

Hier nog een update van de logeerpartij van Tiko.
Het is super gezellig en Tiko en Sino kunnen het steeds beter met elkaar vinden. Gisteren mocht Tiko zelfs even aan de veren van Sino zitten!

Tiko lijkt steeds meer haar draai gevonden te hebben. Ze speelt lekker in de boom buiten en binnen vermaakt ze zich ook prima in haar speelboom. Zwaaien doet ze naar iedereen die gezellig even langs komt en haar aandacht geeft.
Ook lachen doet ze luidkeels en Sino kletst dan gezellig met haar mee.

Tanju en Tiko hebben erg aan elkaar moeten wennen. Tiko moest niks van hem hebben, maar daar komt nu beetje bij beetje verandering in.

Natuurlijk nog een paar mooie kiekjes van Tiko om het bericht af te sluiten.

Groetjes Tanju & Britt, Tiko en Sino. :edel-papegaai :ara-blauwgeel
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
178Yvonne
Berichten: 168
Lid geworden op: november 24, 2018, 3:00 pm

Re: blauwgele Tiko, helemaal geïntegreerd

Bericht door 178Yvonne »

Een slingeraap is er niets bij, zoals TIko door de bomen zwaait.
Kobus thuis bij Henk en Yvonne :grijze-roodstaart2
Plaats reactie