Jonkheer Chico

Alles over papegaaien en wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dorith
Bestuur SVP
Berichten: 4795
Lid geworden op: augustus 7, 2012, 6:56 pm

Jonkheer Chico

Bericht door Dorith »

Jonkheer? Ja, want een edelman :lol: . We hebben weer zo'n mooie groene jongen in de opvang.

Chico woonde van jongs af aan bij een gezin, dat hem een fijn leven bood. Deze mooierd is geboren op 13 juni 2014, dus nu 5 jaar jong. Toen de woonsituatie van zijn gezin veranderde en de persoonlijke omstandigheden, werd Chico daar niet gelukkiger van. Doordat hij ongewenst gedrag begon te vertonen, moest hij steeds vaker in zijn kooi blijven. Zijn vorige eigenaars gunden hem een fijner, vrijer en Vrolijker leventje en namen contact met ons op om Chico af te staan. En dat kon natuurlijk.Sinds kort is Chico bij ons in de opvang en da's best wel wennen voor hem. Hij kijkt zijn kraaloogjes uit naar alle nieuwe dingen: een papegaaienhuisgenootje (een grijze jongen), honden, katten, paarden zelfs. En oei oei, ook een koffiezetapparaat dat automatisch uitschakelt en een hond die af en toe blaft! Wat een schrik voor Chico ;) . Hij is dus wat schrikkerig af en toe, maar begint toch ook inmiddels wel te wennen aan al die "enge" dingen. Opstappen op de hand gaat goed, met een stok is ook nog griezelig. Douchen daarentegen is wel heel lekker, maar die handdoek na afloop is dan weer niks :? Kortom, Chico is nog wat kieskeurig en selectief :D . Ook met eten trouwens, want van pellets wordt hij nog niet echt blij, maar van nutriberries wel. Tja, wie eet er nou niet liever een zakje friet-met in plaats van een bruine boterham? Chico weet het wel, hoor, wat hij dan kiest . De slimmerd!
:edel-papegaai

Chico snoept.jpeg

Jonkheer Chico went en leert en ervaart en gaat het Vrolijke leventje steeds leuker en "gewoner" vinden. Dat komt wel goed met hem. We gaan een heerlijk huisje voor hem zoeken, een vorstelijk huisje voor deze edelman!


Chico mooi.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Papegaaiengedragsdeskundige

:amazone-papegaai-geel2 Jelle :dwergara Okkie :amazone-papegaai-geel Lorre :senegal Joep

opvang: : :grijze-roodstaart Jacco :kaketoe Riekie :grijze-roodstaart2 Kees :blauw-groen Pelle :grijze-roodstaart Sino :groenvleugel-ara Kukel :grijze-roodstaart Paco

Jengel
Berichten: 3
Lid geworden op: februari 2, 2020, 3:19 pm

Re: Jonkheer Chico

Bericht door Jengel »

Prachtig!

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Bestuur SVP
Berichten: 460
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Jonkheer Chico

Bericht door Bestuur SVP »

Tja, mooie Chico, adel verplicht (noblesse oblige)! Dus toen je als jonkheer bij SVP werd verwelkomd, moest je natuurlijk wel heel snel leren en laten zien dat je een slimmerik bent. En als je dan tussen neus en lippen door ook nog een paar mensenharten weet te veroveren, dan heb je het goed gedaan. Dan ben je een voorbeeld voor je adellijke stand :lol: .

En dat is dus precies wat Chico heeft gedaan sinds hij in de opvang is gekomen. Met als resultaat .... dat hij nu al is geadopteerd! :D Het opvanggezin is dus halsoverkop voor zijn charmes gevallen en moesten er eigenlijk niet aan denken om hun groene vriendje nog af te staan. Dus Chico mag blijven en is met zijn edele delen (uhm .... daarmee bedoelen we natuurlijk zijn snavel! :oops: ) in de roomboter gevallen. Want tjongejonge, wat heeft hij een fijn leventje en wat geniet hij er volop van. Met zijn mensenvrienden, met zijn grijze roodstaartbroertje, met heerlijke binnen- en buitenspeelbomen, met de allerbeste verzorging én natuurlijk omringd door liefde!


Een feestelijk moment, waar het adoptiegezin en de opvangpapegaai. maar ook wij allemaal elke keer weer zo van genieten!
IMG_8797.JPG

Ook Chico moet natuurlijk zijn snaveltekening achterlaten op het adoptiecontract! :lol:
IMG_8808.JPG

Het ga je goed, jonkheer Chico, maar daar hebben we geen enkele twijfel over! Gelukkig gaan we je vast nog vaak zien :)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Plaats reactie