Ecco, edelpapegaai

Ecco, ons nieuwe opvangertje, is een edelman met een vaag verleden. Kwam een klein jaar geleden zomaar aangelopen in een scooterwinkel, werd vervolgens opgevangen in een dierenopvangcentrum van de Dierenbescherming en heeft daarna gewoond bij een dierenarts. Was toen mager en kaal op zijn borst, maar gelukkig is hij nu weer goed op gewicht en wordt zijn verenpakje zachtjesaan weer beter. Zijn leeftijd weten we dan ook niet natuurlijk, want hij had ook geen ring aan. Hij wordt jong volwassen geschat. 

Onze Ecco is rustig, is nog wat terughoudend, maar stapt wel vlot op op de opstapstok en ook op de hand. Aaien is nog niet zijn ding (maar van welke papegaai eigenlijk wel?) en iets lekkers uit je hand is wel verleidelijk, maar nog een beetje spannend. Ecco’tje is gewoon nog een beetje de kat uit de boom aan het kijken, hoe zo’n Vrolijk leventje nou eigenlijk allemaal in zijn werk gaat. Heel verstandig, slimmerikje! Hij is erg rustig en laat zich maar af en toe horen. Zit overdag hoog en droog bovenin de speelboom, loopt soms naar de etensbak aan de andere kant van de boom. ’s Avonds als hij naar bed wil, komt hij via de trap uit de boom en gaat in zijn kooi zitten. Bijten doet hij niet, alleen als hij heel bang is, maar natuurlijk zorgen we ervoor dat hij dat niet wordt! Met andere papegaaien, honden, katten, paarden enz. heeft Ecco geen moeite, hij vindt andere papegaaien best heel gezellig! Kortom, een rustige lieve huisgenoot, onze edele Ecco.

Welkom, lieve mooie Ecco, ga maar lekker genieten van je nieuwe Vrolijke leventje. We gaan het allerbeste (t)huisje zoeken voor jou!