Zon, aardbeien en … papegaaien

Een zomerse dag, heerlijke zoete vuurrode aardbeien en papegaaien, héél veel papegaaien! Dat was de combinatie waarvan velen  genoten hebben, tijdens de aardbeienwandeling van Stichting Vrolijke Papegaai op 14 juli.
AfbeeldingMidden in de Brabantse binnenlanden ligt het aardbeienterras waar wij elkaar troffen. Iedereen druppelde op het gemakje binnen, compleet met kleine en grote papegaaien, kinderen en honden. Van heinde en ver kwam men gereden, maar het was dan ook dubbel en dwars de moeite waard.
Afbeelding

De gaaien waren er in alle kleuren, maten, leeftijden, soorten, práchtig om te zien. Van grasparkietje tot ara en alles wat daar tussenin zit: tam, gezond, gelukkig en Vrolijk.
Papegaaien die voor het allereerst van hun leven zo’n evenement meemaakten, tijdelijke opvanger Rocky.
Opvangertje Sjaak met zijn toekomstig logeergezin.
En de doorgewinterde papegaaienuitjesdeelnemers
 Ook mensen die dit voor het eerst meemaakten en hun ogen uitkeken, tot mensen die dit al jaren doen. De jongste menselijke deelnemer was een paar weken (Teun).

De oudste bijna 80 (mama Bos).

Allemaal even gezellig en saamhorig, met dezelfde hobby en passie. Tegen de 30 mensen met 3 honden en bijna 50 (!) papegaaien die met elkaar aan de wandel gingen door het prachtige bosgebied, waar het heerlijk toeven was in de schaduw en met de frisse naaldbomenlucht in de neus.

Voor SVP-begrippen was het een flinke wandeling, maar voor gewone mensen viel het eigenlijk wel mee.

Onderweg regelmatig even stoppen voor fietsers, aardbeien plukken, een fladderende gaai, een moe kindje, en húp daar gingen we weer. Het eindpunt was weer het aarbeienterras, waar we ons allemaal tegoed deden aan de heerlijke aardbeienlekkernijen. Mmmmmmm, wat waren ze lekker! Al vonden lang niet alle vogels dat ook.

Maar ze werden allemaal voorzien van een heerlijk druifje, nootje, aardbeitje, pelletje, slokje water of appelsap. Voor mens en dier werd prima gezorgd. Het was nog lang warm en gaaizellig op het aardbeienterras.

Tijd voor twee officiële herplaatsingen: Hasna
 en Bailey
 Het was een tóp aardbeienwandeling. En wat een práchtige combinatie: zon, aardbeien en papegaaien!

Voor meer aardbeienplezier…
http://www.youtube.com/watch?v=a9nulWXbpIc
http://www.mijnalbum.nl/Album=PE4QBJVF#ILV8KMQY