Een zomerse workshop

Op de avond van 3 augustus zitten heel wat papegaaien knikkebollend op hun slaapplekje. Nog even snel de krop volgegeten en dan …. oogjes toe en snaveltjes dicht.

Dat zijn de papegaaien die de workshop van Stichting Vrolijke Papegaai hebben meegemaakt.

Want dat is voor de deelnemers een hele ervaring, best wel enerverend en vermoeiend, maar ook goed voor de socialisatie met soortgenoten en om te leren gaan met de Vrolijkheid van het bestaan. Dat geldt voor de mensen én de vogels.

In dat mooie gebouw de Paerdestal, geknipt voor onze workshop, zijn heel wat zweetdruppeltjes gerold. Want hard gewerkt is er! Flink wat theorie over die fascinerende vogelvrienden is verteld, waar prettig met zinvolle vragen op werd ingespeeld. Ook leuk was dat “onze” vogelarts Richard Baeke aanwezig was en heel nuttige extra informatie heeft kunnen geven.

De praktijk is door middel van een paar opdrachten goed geoefend: het vasthouden van een papegaai, het opstappen, het in een handdoekje pakken, het kortwieken en het nageltjes vijlen kent voor de deelnemers geen geheimen meer.

En de “voorbeeld” vogels Koekie, Sjaak, Harry en Okkie draaiden er hun vleugeltje niet voor om om te laten zien hoe een Vrolijke papegaai deze handelingen (lijdzaam, dat dan weer wel) ondergaat. Dus de mensen hebben hard gewerkt, maar de vogels zeker ook.

Tussendoor werd er goed voor de inwendige mens en gaai gezorgd. Van soep tot geboortelolly’s tot salade tot meloenen, er was veel te eten en te genieten.

Ook de vogels hebben daaraan dapper meegedaan. Een goeie zaal met buitenruimte voor de papegaaien, een leuke loterij, veel nuttige papegaaiendingen te koop, ervaringen uitwisselen met elkaar, allemaal extra dingen die onze workshop een toegevoegde waarde geven.

Dat was hard werken, tijd om uit te blazen!

Voor meer kijkplezier…..

http://www.mijnalbum.nl/Album=JMNKOSU6#TR4BGJQZ
http://www.youtube.com/watch?v=C0nr6Kd3gH4 

Eén van de deelnemers gaf in een topic haar mening voor de workshop

dubbel geslaagde workshop

Afgelopen zaterdag 3 augustus een workshop gehad bij De Vrolijke Papegaai: Heel erg leuk, heel erg gezellig en vooral heel erg leerzaam. Ik heb deze dag erg genoten van jullie gastvrijheid, jullie kennis en natuurlijk van jullie papegaaien! Heel geslaagd dus!
Gisteren, maandag, meteen geprobeerd om het geleerde in praktijk te brengen bij de twee papegaaien op de Zorgboerderij, waar ik vrijwilliger ben. 
Ongelooflijk, maar de amazone Tara, die vanwege bijten niet meer uit zijn kooi kon/mocht, zat na ongeveer 3 kwartier gekortwiekt en gedouched, te knuffelen op mijn arm, ging mee naar buiten, had het reuze naar zijn zin, ging zich rustig poetsen, stapte zonder aarzelen op en af! Alom verbazing en ik was zo blij dat Tara inderdaad een Vrolijke papegaai was!!!
Vandaag weer erheen en zonder aarzelen, zelfs graag, opstappen, knuffelen, mee naar buiten, spelen! GEWELDIG!!!
Zo blij dat haar leven nu weer een heel stuk aangenamer zal zijn! 
De grijze roodstaart Jacco, wilde wel koppie krauwen door de tralies heen, maar wilde niet zijn kooi uit (nog) en wilde alleen maar bijten als ik hem wilde laten opstappen in de kooi. Maar: de aanhouder wint, dus we blijven gewoon proberen, net zo lang tot het wel lukt!
Alvast heel erg bedankt voor alle tips en beslist tot gauw horens of ziens!
Hartelijke groeten, Jos Hazekamp-Jonker.”